Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

The lady in black is back

maandag 20 november 2023

The lady in black is back

In december 2021 overleed, 2 weken na de geboorte van een drieling hun moeder Eva. Oma Sofia nam de zorg voor de 3 baby's op zich. Vanuit de stichting boden we zo snel als mogelijk hulp aan. 2 van de baby's overleden begin januari 2022 als nog. Dotto redde het na een zware strijd voor haar bestaan. Oma Sofia en Dotto logeerden ongeveer 6 weken bij onze vriendin Helen in Bariadi. Omdat het huis van Sofia niet geschikt was voor een baby hebben we in korte tijd het huis van Sofia afgebouwd, zodat het geschikt werd gemaakt. De ondersteuning voor de voeding van Dotto hebben we dankzij de sponsoren tot eind december 2022 laten doorlopen.

Afbeelding met hemel, kleding, buitenshuis, grondAutomatisch gegenereerde beschrijving

Nu eind 2023 is Dotto een flinke peuter van bijna 2. Haar oma Sofia heeft haar lach weer terug en is nog steeds erg blij met haar mooie woning.

Afbeelding met kleding, buitenshuis, persoon, gebouwAutomatisch gegenereerde beschrijving

Zelf zie ik nog wel wat minpunten. Het huis heeft namelijk geen toilet en ook geen regenwater opvang.

Volgens mij een noodzakelijk project om alsnog uit te voeren.

Ook de halfzus van Dotto, Flora, had een groot probleem.

Afbeelding met kleding, buitenshuis, persoon, hemelAutomatisch gegenereerde beschrijving

Ze kon amper lopen door haar extreme x-benen. Ze kon in ieder geval niet naar de middelbare school wandelen. In 2022 en begin 2023 hebben we dankzij sponsoren haar operaties kunnen bekostigen. Onze eerder genoemde vriendin Helen is telkens met haar meegegaan naar het grote Buganda Hospital in Bariadi. Nu anderhalf jaar later is alles ok met Flora, ik zie haar giebelend over het erf rennen. Ze vind zichzelf nu helaas te oud om volgend jaar weer terug te gaan naar de schoolbanken in klas 2 van de middelbare school. Flora wil kleding gaan naaien en verkopen.

Nog een feitje uit het gezin. De oudste broer van Flora, Jonas trouwt vandaag met een meisje uit het dorp. Gisteren heeft hij een nieuw matras gekocht, het eerste "meubelstuk" in zijn eigen huisje.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie