Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

Sprookje met een mooi einde

maandag 13 november 2023

In 2020 zijn we uit Tanzania verjaagd door de boze heks Corona. Maar nu drie en een half jaar later keer ik terug met de blauwe druif, een vliegtuig van de Kale Lange Man. Het sprookje dat begon met de enge heks die de wereld in haar greep hield heeft toch een mooi einde. Na de vlucht volgt in de gietende regen een rit langs plaatsen met namen als kikatiti, maji ya chai (theewater) en Usa river.

De eerste dagen in Tanzania verblijf ik bij Koen en Jacqueline die in 2009/2010 er voor hebben gezorgd dat de Diana Dispensary in Ditima is gebouwd. Ze runnen nu een mooie meubelzaak in Arusha. Mooi om te zien dat ze hun plek hier gevonden hebben.

Via de stichting ondersteunen we ook af en toe private sponsoring.

Zo heeft Mesjak een in Igaganulwa opgegroeide jongen dankzij individuele sponsoring zijn opleiding in accountancy voltooid. Hij werkt nu als boekhouder bij een safari bedrijf in Arusha. Het is bijzonder wanneer iemand een baan in loondienst vind, want die banen zijn er bijna niet. Mesjak was door het dolle heen toen Koen en ik hem onverwacht op zijn werk bezochten. De dankbaarheid voor de kansen die hij heeft gekregen straalde van zijn gezicht af. Hij begon nog meer te stralen toen zijn manager in het gesprek aangaf dat er een grote kans is dat zijn contract wordt verlengd.

Vol goede moed vertrokken, Koen en ik naar het instituut waar Jennifer is begonnen aan haar opleiding. Ook Jennifer gaat een accountancy gerelateerde opleiding volgen. We verwachten haar wel te kunnen vinden bij het opleidingsinstituut. Het instituut bleek echter niet 1 klein gebouwtje te zijn maar een complete campus met vele gebouwen en enorm veel studenten. Buiten de naam van Jennifer hadden we geen aanknopingspunten. Dus wij op weg naar de plaatselijke afdeling van opsporing verzocht, het administratie complex, waar ze ons snel hielpen. Maar in hun systeem was Jennifer niet te vinden. Uiteindelijk hebben we haar gevonden doordat we haar telefoonnummer bemachtigden. Al  snel bleek dat Jennifer uit Igaganulwa het goed naar haar zin had op de grote campus. Waarschijnlijk zal ook zij dankzij individuele sponsoring een mooie toekomst tegemoet gaan. 

Op naar Mwanza voor mooie ontmoetingen, daarover later meer…

Gerrit

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie