Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

Baby Dotto is weer thuis

woensdag 23 februari 2022

Baby Dotto is weer thuis.

Op 31 januari wordt Baby Dotto onderzocht in het ziekenhuis in Bariadi. Het gaat goed met Dotto, ze groeit als kool. Baby Dotto blijft samen met Oma Sofia en tante Helen nog even in de twee door Helen gehuurde kamers wonen.

Het project om het tochtige nieuwbouw huis van Oma Sofia tochtdicht te maken is bijna afgerond. De muren sluiten nu aan op het dak. De vloeren zijn gestort, de muren zijn voorzien van stucwerk en deuren en ramen zijn geplaatst.

Het schilderwerk wordt pas uitgevoerd als de baby wat ouder is.

Een weekje na  de check up in het ziekenhuis reizen Dotto en haar oma en tante Helen naar Ditima. De reis per Chinese driewiel taxi verloopt voorspoedig.

Dotto wordt herenigd met haar 6 broertjes en zusjes die ook bij oma Sofia wonen. Het huisje wordt ingericht met de gekochte spullen.

Dotto is thuis.

Baby Dotto gaat nu regelmatig naar het consultatiebureau in de Diana Dispensary. Tientallen jaren geleden is deze Dispensary gebouwd door de Stichting. Het is mooi om te zien hoe de huidige hulp en de hulp van jaren geleden samenkomen.

Na een paar dagen blijkt dat het oma Sofia toch wel erg zwaar valt midden in de nacht het houtvuurtje op te stoken om warm water te maken voor de poedermelk. 

We schaffen een campinggas stelletje aan om die taak wat te verlichten. De komende maanden zullen we af en toe op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van Dotto. Dotto is lekker aangekomen en weegt nu ruim 3 kg. We hopen dat ze in goede gezondheid opgroeit.  So far So good, op naar het volgende project.

We gaan het huis van Tante Helen in Bariadi weer bewoonbaar maken.

We zijn heel blij met de sponsoring van dit project door  RE/MAX Isla Blanca.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie