Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

Mooie ontwikkelingen

zaterdag 07 maart 2020

Mooie ontwikkelingen

Ik logeer nu in het huis van Stephen N.. Voor Stephen N. hebben we in de jaren negentig zijn schoolgang betaald tot en met klas 6 van het VWO. Stephen woont met zijn vrouw Rahabu en de kinderen in een mooi huis in Buhongwa, dicht bij Mwanza. Na jaren gewerkt te hebben bij een Canadees mijnbouw bedrijf is Stephen nu zelfstandig ondernemer in de lokale mijnbouw. Daarmee verdient hij inmiddels voldoende om ook zijn huis steeds beter te maken. Stephen is voor de stichting onze steun en toeverlaat in Tanzania. Hij is een mooi voorbeeld van wat investeren in onderwijs kan betekenen. En Stephen heeft goed door dat investeren in onderwijs van groot belang is. Zijn beide dochters zitten op een kostschool in Geitaen zijn dan alleen tijdens de vakanties thuis.

’s Avonds werd ik uitgenodigd om te komen eten bij Stephen M. en zijn vrouw Pelepetua. Ook Stephen M. heeft sinds een jaar, een prachtige woning in Kishiri eveneens niet ver van Mwanza. Het huis van Stephen M. is net als dat van de andere Stephen uitgerust met een zonnepaneel voor de elektriciteit. Er is stromend water aanwezig door de pijpleidingen van de overheid. En de huizen staan niet gegroepeerd rond een open riool zoals dat in zijn vorige woonplek Igoma wel het geval was. Stephen M. heeft dit huis niet zelf bekostigd. Het grootste deel is betaald door de kinderen van Stephen die ook allemaal via de stichting hun middelbare school hebben afgerond. Dus investeren in de kinderen heeft niet alleen gevolgen voor het gezin van de kinderen zelf, maar kan ook van grote betekenis zijn voor de ouders. De kinderen van Stephen M. hebben dit ook goed door. Een voorbeeld het zoontje van zijn dochter Bernadetta volgt zijn opleiding aan een internationale school in Mwanza. Met zijn 6 jaar spreekt hij al een behoorlijk woordje Engels.

Voel je je geroepen om door scholing een bijdrage te leveren aan positieve ontwikkelingen: Er staan nog voldoende kinderen op de lijst van de stichting die voor een klein bedrag per jaar gesteund kunnen worden.

We genoten van een heerlijk maar bijzonder diner. De eerste gang bestond uit koffie met wit brood en margarine. De tweede gang was spaghetti met hier en daar wat groenten. Daarna patat met ketchup, wat bij Stephen M. uitviel als ketchup met daarin patat die aan de verdrinkingsdood probeerde te ontsnappen. Flesje ketchup fout opengemaakt, kan gebeuren.  De vierde gang was als van ouds rijst met kip en de vijfde gang was een banaan. Als drankje na het eten nog wat frisdrank en met een voldaan gevoel weer terug naar het huis in Buhongwa. Ik zie al uit naar de volgende dagen.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie