Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

Van de voorzitter januari 2013

donderdag 10 januari 2013

In de eerste plaats  wil  ik u namens het Bestuur  van de stichting een voorspoedig en gezond 2013 toewensen! Dat het nieuwe jaar ook voor u  een goede gezondheid met zich mag brengen want dat is toch het meest belangrijke in het leven. Zo ook voor onze Vrienden in het Bariadi-district.  Van hen ontving het Bestuur ook vele goede wensen!   

Alhoewel het al weer een tijdje is geleden dat ik u schreef,  is het niet stil geweest in de afgelopen periode. We zijn druk geweest. Er is een nieuwe website gebouwd door internernetburo RETO uit Soest. Als sponsor ook een belangrijke geldelijke bijdrage daar voor geleverd ; dank daarvoor!  De bestuursleden  zijn druk met het updaten van de archieven en het beeldmateriaal. En ook het opnieuw schrijven van de beleidsplannen gaat hoewel het een hele klus is, goed. We hebben er nog twee te gaan te weten "Gezondheidszorg" en "Educatie". Als het goed is liggen deze in de komende twee vergaderingen ter besluitvorming voor. En dan kunnen we gaan werken aan de uitvoering en accenten gaan leggen.

In de afgelopen periode november 2012 - januari 2013 heeft de stichting in voedselhulp voorzien in afwachting van betere tijden van oogsten  en/of daling van de marktprijzen.    U kunt zich voorstellen hoe dankbaar ze zijn.

In de maand december 2012 hebben twee Vrienden van de stichting, Edzo en Ellen Struif, een kort maar intensief bezoek gebracht aan de paats Ditima vlak bij Mwanza, waar we een school en een polikliniek ondersteunen. Ze hebben o.a. overleg gevoerd met de leidinggevenden, de wensen geinventariseerd en leermiddelen aangeschaft en gelijk bezorgd. Binnenkort vertellen wij u hier  meer over onze plannen.

Ook op het stuk van de "Gezondheidszorg" is hard gewerkt. Zodra de contouren concretere vormen hebben aangenomen zullen wij u snel  informeren.

We zien samen met u uit naar de invulling van en de uitvoering van de doelen van de stichting in het nieuwe jaar.

Wilt u daar een bijdrage aan leveren in de vorm van een donatie, sponsoring, in het meedenken en daaraan uitvoering geven, of het  meebesturen: doe het nu!,  

De stichting zal u daar zeer erkentelijk voor zijn.

Haijo van der Ploeg, voorzitter 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie