Uw giften zijn zeer welkom

Steun ons!

Een stapje naar de digitale wereld

woensdag 04 oktober 2017

Op de Guduwi secondary school werd al een tijdje computer- en internetles gegeven. Echter, had de school nog geen computers. Op basis van theoretische uitleg werden de kinderen onderwezen om zich, zo goed als het kan, voor te bereiden op de toenemende digitale arbeidsmarkt. 

 

Vanuit de school en onze projectmanager Stephen kwam het verzoek om hier iets aan te doen. Zij hebben een plan opgesteld waar alle leerlingen van de school van kunnen profiteren. Hun idee was om 3 computers aan te schaffen met een beamer en een scherm. Door de computerlessen op het scherm te projecteren kunnen grote groepen tegelijk de lessen volgen. 

 

Op de Ditima primary school stonden al wel 2 computers uit een eerder project dit jaar. Deze kwamen minder to hun recht omdat er nog geen goede inrichting voor was. Hiervoor was een goede computertafel nodig.

Onze sponsor Evenses Entertainment Evenses voelde zich als online speler verbonden met het project en heeft het volledige project gefinancierd. Evenses heeft de computers, beamer met scherm, computertafel en ook een printer gesponsord. 

 

De leerlingen van beide scholen zijn nu in de gelegenheid om op een goede manier praktijkervaring met computers en internet op te doen. We hopen dat dit de kans voor de leerlingen vergroot op de huidige arbeidsmarkt en de toelating op een eventuele vervolgopleiding gemakkelijker maakt.

 

Namens de directeur van de school en de stichting Vrienden van Bariadi willen we Evenses Entertainment en onze projectmanager Stephen Nkonya hartelijk danken voor het realiseren van dit project. 

 

Bas Geerlings.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws in uw mail met onze nieuwsbrief

Stichting Vrienden van Bariadi

Het bevorderen van het welzijn en streven naar een verhoging van de kwaliteit van leven in Shinyanga Region, Bariadi District, Tanzania.

Lees verder

Donaties

De stichting heeft een ANBI status, dat wil zeggen dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Meer informatie